Mis on sinu TOP 3 Kreeka saared, mida külastada?
„Ma ei ole Kreeka saari külastanud. Ma olen käinud maa peal autoga. Ateenad ja Olümposed ja üritasime vanade jumalate juures käia. Ei saanud kontakti,“ muigab Kelk.
Mis on Kelgu lemmikriik, kuhu reisida Euroopas ja miks just see riik?
Kelk tunnistab, et ta on viimasel ajal Euroopas vähe reisinud, sest eelistab käia pigem Aasias. Ta toob näiteks Itaalia. „Toit ja kultuur ja katkine maja läheb mulle väga peale. Püherdan kõik nurgad ära,“ sõnab Kelk. Veel toob ta välja Saksamaa, kus ta on koos õega käinud shoppamisreisil. „Kreeka toit on jälle väga maitsev. Valikut on,“ lisab ta.
Miks just Aasia?
„Need eksootilised puuviljad. Kuidagi kõik on käe-jala juures. Mudimised ehk massaažid,“ arutleb Kelk. „Tunnista üles, seal on lihtsalt odav ka,“ märkis Taba vahele. „Palju odavam, loomulikult,“ oli Kelk nõus.
Mis on kõige raskem asi selle töö juures, millest väljastpoolt arvatakse, et ah, see on ju lihtne?
„Tegelikult see ongi põhjus, miks ma omal ajal üldse ära läksin – see hommikune ärkamine. Kui sa oled nagu teist tüüpi inimene. Pigem olen öökulli tüüpi kui et lõokese tüüpi hommikuinimene. See sai raskeks.“
Kas vahepealsed aastad, mis sa Sky Plusist eemal olid, kas mõtlesid ka, et tahaks tagasi eetrisse?
Kelk märgib ära, et tegelikult ta oli eetris Retro FM-is.
Kaua sa tead juba Alari Kivisaart?
„Me koos alustasime seda hommikuprogrammi omal ajal ja siis ma ei tea, aastakene-kaks enne seda, kui ta kanalisse üldse tuli. Seal Mustamäel või kus me seal olime. Mina tulin 97, ta tuli võib-olla aasta-kaks hiljem.“
Kas sul koduloomi on?
„Oli. Kass. Kõigi jaoks oli ta Emma, ka passis oli Emma, aga tegelikult oli ta Emmanuel,“ vastas Kelk. Kuna mees reisib palju, siis praegu tal lemmiklooma ei ole.
Sa käid kord nädalas tööl. Ja vasta nüüd ausalt. Millisest kaassaatejuhist pead sa kõige kauem välja puhkama?
„Kivisaar. See on mölapidamatus, räägib eetri täis, ühte ja sama juttu hommikust õhtuni,“ lõõbib Kelk.
Mis sul köögis kõige paremini välja tuleb?
„Crème brûlée on see meie bravuurtoit, mis kõigile meeldib ja kõik telliks ja kõik tahaks,“ vastab Kelk. Retsepti kuulajatega ta siiski jagada ei taha, sõnades vaid, et sinna sisse tuleb häid asju panna. „Eestimaa naturaalset koort ja – mis põhiline – vanillikauna. Tuleb panna neid terakesi. Siis saab hea maitse,“ soovitab mees.
Ma tean, mis on Eesti rahvuslill ja loom, kuid ma ei tea, milliste lillede üle rõõmustab Rain Kelk. Kas sa tahaksid seda avaldada?
„Igasuguste lillede üle, aga kui ta on potis. Lõikelill on tore, aga paluks sünnipäevaks potilill.“
Kas sa oled kunagi mingi spordialaga ka tegelenud? Ja kui oled, siis kas tegeled siiani või jätsid pooleli ning kui jätsid pooleli, mis selle põhjuseks oli?
„Ei ole tegelenud.“
Kas sul on lapsi?
„Delikaatsed isikuandmed. Ei vasta küsimusele.“
Kuidas teha seapraadi kuumaõhufritüüris?
„Ei ole kuumaõhufritüüri, ei oska retsepti anda.“
Kuula lähemalt allpool!